Over mij

Na een vroegere achtergrond als PR/communicatie-adviseur ben ik op mijn 32e de vierjarige HBO-opleiding Muziektherapie (HAN vaktherapie) gaan volgen. Sinds 2009 geef ik ook pianoles, voornamelijk aan kinderen. Tijdens en na mijn afstuderen heb ik als muziektherapeut ervaring opgedaan in de volwassenen psychiatrie. Als communicatiemedewerker ben ik nog 12 jaar betrokken geweest bij de beroepsvereniging voor vaktherapeuten (o.a. muziektherapie).

Vanuit mijn achtergrond als therapeut wilde ik al een tijdje een training ontwikkelen voor werknemers en studenten met burn-out klachten. Toen ik me verdiepte in trainingsaanbod op dit terrein, kwam ik uit bij de Mindful2Work training, ontwikkeld door Susan Bögels en Esther de Bruin (Universiteit van Amsterdam). Ik werd onmiddellijk enthousiast van de drie pijlers waaruit deze training bestaat: buiten bewegen, yoga en Mindfulness oefeningen. Een zeer krachtige synergie van onderdelen die - met wetenschappelijk bewezen effect - bijdragen aan het herstelproces bij burn-out klachten. In 2019 heb ik dan ook de opleiding gevolgd tot gecertificeerd Mindful2Work trainer o.l.v. Susan en Esther bij het Centrum voor Mindfulness in Amsterdam.

Voor mij viel hier alles samen: mijn achtergrond als therapeut, mijn yin yoga docentschap (100-urige opleiding bij Thrive yoga 2020) én mijn eigen positieve ervaring - zowel fysiek als mentaal - met buiten bewegen, het beoefenen van yoga en mindfulness. Eind 2019 ben ik gestart met het geven van de Mindful2Work training in Amsterdam, Ijburg, waar ik ook woon.

Voor de onderdelen yoga en mindfulness maak ik gebruik van de prachtige studio Naar zee yoga , met uitzicht op het Markermeer.