Waarom verwijzen naar Mindful2Work?

Mindful2Work is een praktische training voor werknemers met burn-out klachten, gericht op het verminderen van stress en het vergroten van het (zelf)herstellend fysieke en mentale vermogen van werknemers. De Mindful2Work training bestaat uit 6 wekelijkse bijeenkomsten, waarbij bewust actief bewegen in de buitenlucht, yoga en mindfulness worden gecombineerd.

Overmatige stress is een veelvoorkomend fenomeen bij werknemers. Zeker in dit Corona-tijdperk, waarin nog eens extra een beroep wordt gedaan op de flexibiliteit van werknemers. De effecten van stress kunnen zowel tijdens als na het werk een schadelijk effect hebben op het lichamelijke en psychische functioneren van werknemers, en leiden vaak tot verminderde concentratie, motivatie, veerkracht en uiteindelijk ziekteverzuim. Naast deze persoonlijke consequenties, kosten stressklachten niet alleen de werkgever maar ook de samenleving heel veel geld. Interventies zijn dus hard nodig, en dan wel die interventies die niet te duur zijn, voor een breed publiek toegankelijk zijn en die werknemers na de training zelfstandig kunnen blijven uitvoeren.

Mindfulness, yoga en actief bewegen zijn ieder afzonderlijk bewezen effectief in de reductie van stress, angst, depressie en somatische klachten. Daarom wordt in deze 6-weekse Mindful2Work-training de combinatie van mindfulness, yoga en actief bewegen in de buitenlucht voor werknemers met (werkgerelateerde) stressklachten gecombineerd.

Wetenschappelijk onderzoek

Wetenschappelijk onderzoek van de Universiteit van Amsterdam (deels gesubsidieerd door MIND Fonds Psychische Gezondheid) naar de effecten van de Mindful2Work-training laat zien dat deelnemers na de training veel minder stress, angst en depressieve klachten hebben.

Het risico op volledige uitval van werk daalt van 90% voor de training, naar 18% een paar maanden na de training.

Ook ervaren werknemers een grote afname in lichamelijke en vermoeidheidsklachten en een grote toename in positieve gevoelens, concentratie, motivatie en activatieniveau. Lees meer

Kosten training

Prijs per deelnemer: €875 (excl. btw)

Mindful2Work bestaat uit 6 bijeenkomsten van 3 uur, en één terugkombijeenkomst (8 weken na afloop van de training). Maximaal 6-8 deelnemers per training.

Voor de training voelde ik me uitgeput, gejaagd en had ik het gevoel dat ik constant achter de feiten aan liep. Nu kan ik mij beter ontspannen, ben ik fitter en voel ik dat ik meer grip heb op mijn leven.